Om meg

Jeg er utdannet grafisk designer/illustratør og har jobbet med bøker og bokomslag i Cappelen Damm siden 1999. Det kan bare bety to ting: at jeg har veldig fulle bokhyller, og jeg trives godt i jobben min.

Denne siden er et slags arkiv over jobbene jeg har gjort. Egentlig burde jeg sikkert skrive mer om prosjektene og prosessen som leder frem til det ferdige resultatet, men det er så mange bøker som skal lages, at tiden ikke strekker til foreløpig. Jeg har hatt mange blogger tidliger hvor jeg har vært litt mer pratsom, bla. på forlagsbloggen, hvor jeg hadde en egen side som heter Bilder og bokstaver. Elisabethsblogg var mitt første bloggforsøk. Den lider litt under både arbeidspress og at jeg ikke helt vet hva jeg vil med den lenger og har vel ikke vært oppdatert på evigheter. Men den ligger nå der, og får nytt liv hvert år når det nærmer seg tid for konfirmasjoner pga. en sak jeg hadde om serviettbretting. Hvem vet, plutselig en dag kan det tenkes den våkner til liv igjen. Det samme kan vel sies om skissebloggen jeg har. Jeg vil gjerne tegne mer, men det er ikke alltid så lett å få satt av tid, selv om jeg lurer inn litt tegning i omslagene mine hvis det passer seg sånn. Hvis du har lyst til å se på noen kjempegamle skisser jeg har laget er det stedet å lete. Og ettersom jeg ramser opp gamle synder: Mat for Mons – et samarbeidsprosjekt med flere andre bidragsytere – anbefales varmt hvis du lurer på hva du skal ha til middag. Eller hvilken kake du skal bake. Og ellers finner du meg opptil flere steder på nett under navnet evbjone.

14 thoughts on “Om meg

 1. Kære Elisabeth Vold Bjone
  Jeg er ph.d.-studerende på afdeling for Litteraturhistorie Aarhus Universitet og er i færd med at skrive en artikel om udgivelsen af Mara Lees romaner i danmark og Sverige. I den forbindelse vil jeg gerne skrive om, hvor vigtige bogomslagene er for vores opfattelse af teksterne inden i bøgerne. Bogomslagene er nemlig en minifortolkning af teksten. Må jeg sende dig et par spørgsmål om dine tanker bag omslaget til Salome?
  Bedste hilsener, Anne Myrup Munk

  1. Kjære Anne,
   Du kan gjerne sende meg noen spørsmål. Epostadressen min er elisabeth(alfakrøll)bjone.net
   :)
   Elisabeth

 2. PS: Jeg vil også gerne høre om den norske modtagelse af Salome – det er den samme forside som i Danmark.

 3. Skønt! Jeg sender spørgsmålene til din mailadresse i dag. Jeg har brug for svarene senest påfredag i denne uge, for at nå at inkludere dem i artiklen. Det håber jeg, at du kan nå. Bedste hilsener, Anne

 4. Hei. Jeg er nyutdannet illustratør som kom tilbake til Oslo fra studier i storbritannia. Jeg lurer på hvordan du oppfatter det å være illustratør i norge? For meg så virker det som at få nordmenn vet hva ordet “illustrasjon” betyr og at mange bruker grafiker/grafisk design og det er ikke alltid like lett å vite hva folk ber om. Finnes det noe illustrations “miljø¸” i norge? Og mer viktig for meg, hvor bør man lete etter jobber i illustrasjon fremfor grafisk design?

  1. Hei!
   Jeg har ikke inntrykk av av nordmenn ikke vet hva ordet “illustrasjon” betyr, men det er et lite marked, og mange illustratører jobber også som grafiske designere for å få endene til å møtes. Grafill er et godt sted å begynne å lete hvis du jakter på et miljø. Der treffer du mange illustratårer og designere, og det avholdes stadig arrangementer på kveldstid hvor du kan bli kjent med folk som jobber med det samme som deg.

   Oppdrag må man jo lete etter her som andre steder, ved å presentere seg og vise frem arbeider. Det kommer jo an på hva slags type illustrasjoner du er god på. En god hjemmeside med varierte arbeider og en mail hvor du presenterer deg for bedrifter du kunne tenke deg å jobbe for er et godt sted å begynne. Lykke til!

 5. Hei! Du har virkelig hatt mange flotte oppdrag og gjort en god jobb.
  Jeg lurte på hvordan man får så bra oppdrag og kommer inn i et stort forlag som Illustratør.Hvis du kan si noe om det?

  1. Hei!
   Takk for det! Jeg har vært fast ansatt i forlaget siden 1999, så det har naturlig nok blitt mange bokomslag i løpet av den tiden. Jobben jeg har her er først og fremst som grafisk designer, og ikke som illustratør. Illustratører blir vel sjelden fast ansatt, men jobber typisk som frilansere. Det gjorde jeg også, da jeg var ferdig på skolen, og jobbet mer som illustratør enn som designer. Jeg har ikke noen gode råd til hvordan du kan få deg jobb i forlag – det er ikke mange sånne jobber i Norge, men hvis du vil jobbe FOR forlag er det enklere: Da er det bare å sende en lenke til nettsiden din til de forlagene du tror du kan gjøre en god jobb for, og håpe på napp! Lykke til!

 6. Hei. Jeg lurte på om det er mulig å bestille print av bokomslag som du har designet. Jeg er stor samler av The Night Circus (Nattens Sirkus) og synes at ditt bidrag er absolutt nydelig, og jeg hadde elsket å hatt det i samlingen min. Forstår godt viss dette ikke lar seg gjøre, men tenkte at det ikke skader å spørre.

  1. Hei Cassandra! Det var veldig hyggelig å høre. Det er et omslag jeg skulle ønske ikke hadde blitt vraket til fordel for originalomslaget, for jeg likte det veldig godt selv også. Nå er det noen år siden jeg laget skissene, men det kan være at jeg har spart på filene et eller annet sted. Hvis jeg finner dem skal jeg se om ikke jeg kan lage en pdf og sende til deg på mail, så kan du selv printe den ut. Jeg tar kontakt med deg hvis jeg finner det igjen, jeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.