Jeg er utdannet grafisk designer/illustratør og har jobbet med bøker og bokomslag i Cappelen Damm siden 1999. Det kan bare bety to ting: at jeg har veldig fulle bokhyller, og jeg trives godt i jobben min.

I tillegg til denne siden hvor jeg forsøker å ha et slags arkiv over jobbene jeg har gjort skriver jeg mer utfyllende om noen av jobbene jeg gjør på forlagsbloggen vår, på en egen blogg som heter Bilder og bokstaver. Jeg har en gammel blogg også, Elisabethsblogg, som lider litt under både arbeidspress og at jeg ikke helt vet hva jeg vil med den lenger. Men den ligger nå der. Hvem vet, plutselig en dag kan det tenkes den våkner til liv igjen. Det samme kan vel sies om skissebloggen jeg har.    Jeg vil gjerne tegne mer, men det er ikke alltid så lett å få satt av tid. Men hvis du har lyst til å se på noen kjempegamle skisser jeg har laget er det stedet å lete. Og ettersom jeg ramser opp gamle synder: Mat for Mons – et samarbeidsprosjekt med flere andre bidragsytere – anbefales varmt hvis du lurer på hva du skal ha til middag. Eller hvilken kake du skal bake. Og ellers finner du  meg opptil flere steder på nett under navnet evbjone.

10 Responses to “Om meg”

 1. Anne Myrup Munk

  Kære Elisabeth Vold Bjone
  Jeg er ph.d.-studerende på afdeling for Litteraturhistorie Aarhus Universitet og er i færd med at skrive en artikel om udgivelsen af Mara Lees romaner i danmark og Sverige. I den forbindelse vil jeg gerne skrive om, hvor vigtige bogomslagene er for vores opfattelse af teksterne inden i bøgerne. Bogomslagene er nemlig en minifortolkning af teksten. Må jeg sende dig et par spørgsmål om dine tanker bag omslaget til Salome?
  Bedste hilsener, Anne Myrup Munk

  Reply
  • admin

   Kjære Anne,
   Du kan gjerne sende meg noen spørsmål. Epostadressen min er elisabeth(alfakrøll)bjone.net
   :)
   Elisabeth

 2. Anne Myrup Munk

  PS: Jeg vil også gerne høre om den norske modtagelse af Salome – det er den samme forside som i Danmark.

  Reply
 3. Anne Myrup Munk

  Skønt! Jeg sender spørgsmålene til din mailadresse i dag. Jeg har brug for svarene senest på fredag i denne uge, for at nå at inkludere dem i artiklen. Det håber jeg, at du kan nå. Bedste hilsener, Anne

  Reply
 4. Helene Moe Slinning

  Hei! Jeg surfet rundt på grafill sine sider, og havnet hos deg. Og deg “kjenner” jeg jo fra Instagram! Så mye flott du har laget! :) Inspirerende titt. :-D

  Reply
 5. admin

  Hei Helene! Så hyggelig! Hva heter du på Instagram? :)

  Reply
 6. Christina Lewis

  Hei. Jeg er nyutdannet illustratør som kom tilbake til Oslo fra studier i storbritannia. Jeg lurer på hvordan du oppfatter det å være illustratør i norge? For meg så virker det som at få nordmenn vet hva ordet “illustrasjon” betyr og at mange bruker grafiker/grafisk design og det er ikke alltid like lett å vite hva folk ber om. Finnes det noe illustrations “miljø” i norge? Og mer viktig for meg, hvor bør man lete etter jobber i illustrasjon fremfor grafisk design?

  Reply
  • admin

   Hei!
   Jeg har ikke inntrykk av av nordmenn ikke vet hva ordet “illustrasjon” betyr, men det er et lite marked, og mange illustratører jobber også som grafiske designere for å få endene til å møtes. Grafill er et godt sted å begynne å lete hvis du jakter på et miljø. Der treffer du mange illustratører og designere, og det avholdes stadig arrangementer på kveldstid hvor du kan bli kjent med folk som jobber med det samme som deg.

   Oppdrag må man jo lete etter her som andre steder, ved å presentere seg og vise frem arbeider. Det kommer jo an på hva slags type illustrasjoner du er god på. En god hjemmeside med varierte arbeider og en mail hvor du presenterer deg for bedrifter du kunne tenke deg å jobbe for er et godt sted å begynne. Lykke til!

 7. Henry Levy

  Hei! Du har virkelig hatt mange flotte oppdrag og gjort en god jobb.
  Jeg lurte på hvordan man får så bra oppdrag og kommer inn i et stort forlag som Illustratør.Hvis du kan si noe om det?

  Reply
  • admin

   Hei!
   Takk for det! Jeg har vært fast ansatt i forlaget siden 1999, så det har naturlig nok blitt mange bokomslag i løpet av den tiden. Jobben jeg har her er først og fremst som grafisk designer, og ikke som illustratør. Illustratører blir vel sjelden fast ansatt, men jobber typisk som frilansere. Det gjorde jeg også, da jeg var ferdig på skolen, og jobbet mer som illustratør enn som designer. Jeg har ikke noen gode råd til hvordan du kan få deg jobb i forlag – det er ikke mange sånne jobber i Norge, men hvis du vil jobbe FOR forlag er det enklere: Da er det bare å sende en lenke til nettsiden din til de forlagene du tror du kan gjøre en god jobb for, og håpe på napp! Lykke til!

Leave a Reply